Cabecera
 

Presentació


Us presentem els cursos que constituiran l’essència de la vint-i-dosena edició de la UIMIR durant l’any 2018. De gener a novembre es desenvoluparan vuit temes, seleccionats d’entre molts altres pel Comitè Acadèmic. Sortosament, la combinació de propostes sorgides tant de les entitats presents en aquest comitè (Universitat de les Illes Balears, Universitat de Barcelona i Universitat Oberta de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca i l'Institut Menorquí d'Estudis) com de la societat civil menorquina (CEP, GOB…) fa que calgui estudiar en profunditat nombroses propostes i deixar-ne per a l’any següent algunes que ja no tenen cabuda material durant el 2018.


llegiu-ne més

 
Xarxes Socials
Coordinació: Fco. Javier Cabrera Guarinos, formador i realitzador de Vídeo Mòbil. Cocreador de eltalleraudiovisual.com. Óscar Oncina Sánchez, formador i realitzador de Vídeo Mòbil. Cocreador de eltalleraudiovisual.com

C4. Com crear i compartir continguts en vídeo amb mòbils i tauletes: recursos pràctics

Coordinació: Fco. Javier Cabrera Guarinos, formador i realitzador de Vídeo Mòbil. Cocreador de eltalleraudiovisual.com. Óscar Oncina Sánchez, formador i realitzador de Vídeo Mòbil. Cocreador de eltalleraudiovisual.com


Professorat:
Fco. Javier Cabrera Guarinos i Óscar Oncina Sánchez, formadors i realitzadors de Vídeo Mòbil. Cocreadors de eltalleraudiovisual.com


Lloc: Seu de l'Institut Menorquí d'Estudis (Can Victori. Camí des Castell, 28. Maó)

Dates i horari: Divendres, 27 d'abril, de 16:00 h a 21:00 h; dissabte, 28 d'abril, de 09:00 h a 14:00 h; divendres, 4 de maig, de 16:00 h a 21:00 h; dissabte, 5 de maig, de 09:00 h a 14:00 h

Idioma: Català


Objectius:

• Aprendre a enregistrar, editar i compartir vídeos a un mòbil o tauleta, sense necessitat de càmeres ni ordinadors.
• Conèixer les bases del llenguatge audiovisual i l'storytelling.
• Practicar amb aplicacions d'enregistrament i edició avançades, i accessoris recomanats.


Contingut/Programa:

Divendres, 27 d'abril

15.30 h - 16.00 h. Recepció dels participants i acte de benvinguda.
16:00 h - 16:30 h. Per què fer vídeo amb dispositius mòbils.
16:30 h - 18:00 h. Coneix a fons el teu mòbil i tauleta com a càmera de vídeo. Autogravació amb mòbil (sense accessoris). Pràctica. Com gravar i editar testimonis i entrevistes amb el mòbil. Pràctica.
18:00 h - 18:30 h. Café - descans
18:30 h - 21:00 h. Per què i com fer vídeos de fotos amb el mòbil. Pràctica. Edició automàtica, com crear vídeos espectaculars. Pràctica.

Dissabte, 28 d'abril

09:00 h - 10:30 h. Què és l'storytelling. Com escriure un guió senzill. Pràctica d'escriptura. Coneixements bàsics de llenguatge audiovisual a l'enregistrament. Aplicacions professionals per gravar vídeo iOS i Android. Accessoris avançats recomanats.
10:30 h - 11:00 h. Cafè - descans
11:00 h - 14:00 h. Pràctica de gravació avançada.

Divendres, 4 de maig

16:00 h - 18:00 h. Què són i com funcionen les Llicències Creative Commons. Coneixements bàsics de llenguatge audiovisual a edició. Anàlisi d'aplicacions d'edició professionals iOS i Android.
18:00 h - 18:30 h. Cafè - descans
18:30 h - 21:00 h. Pràctica d'edició.

Dissabte, 5 de maig

09:00 h - 10:30 h. Com crear un canal a YouTube. Com publicar un vídeo a YouTube i a Facebook.
10:30 h - 11:00 h. Cafè – descans
11:00 h - 14:00 h. Com fer un live streaming des del mòbil.


Descripció:

En el curs es tracta l'enregistrament i edició de vídeos per Internet i Xarxes Socials, amb dispositius iOS i Android, prescindint totalment d'ordinadors.

La formació s'inicia des de la base i inclou nocions fonamentals de llenguatge audiovisual i storytelling.

El vessant pràctica s'afronta progressivament: comença amb l'enregistrament i retallada dels vídeos generats pels alumnes únicament amb el mòbil, sense aplicacions ni accessoris externs. Successivament es van incorporant aplicacions de gravació i edició (la majoria gratuïtes) així com accessoris que estan a l'abast de tothom, com pals de selfies i mans-lliures. Paral•lelament, els vídeos es van fent cada vegada més complexos.

També es descriu com compartir correctament els vídeos creats en xarxes socials, així com la creació i manteniment d'un canal a Youtube.

Finalment, s'analitza i posa en pràctica el fenomen del live streaming en plataformes com Facebook o Twitter.

El vídeo fet amb mòbils s'ha implantat moltíssim a la nostra societat i va en augment. En els anys vinents qualsevol sector professional es veurà empès a generar vídeos amb perspectives que van des de la pura promoció a la divulgació de continguts amb finalitat investigadora, educativa...


Informació addicional:

Curs orientat a tota persona conscient de les possibilitats de crear continguts en vídeos i compartir-los a Internet i xarxes socials: bloguers, periodistes, formadors, conferenciants, entrenadors, professionals del màrqueting, emprenedors, responsables de comunicació d'organitzacions i empreses.


Preu d'inscripció: 60€


Enllaços Relacionats
Més informació
Programa del curs
Imatges relacionades
Imatges relacionades

Cursos

 
Coordinació: Dr. Raül Genovès Company. IRIE. SAC. FUEIB
Coordinació: Joan Marquès Faner. Llicenciat en informàtica per la UIB. Màster en gestió de projectes. Fotògraf de natura i membre de la Societat d’Història Natural de les Balears, d’AEFONA (Associació Espanyola de Fotògrafs de Natura) i AFONIB (Associació de Fotògrafs de Natura de les Illes Balears).
Coordinació: Sebastià Serra Busquets, Universitat de les Illes Balears
Coordinació: Fco. Javier Cabrera Guarinos, formador i realitzador de Vídeo Mòbil. Cocreador de eltalleraudiovisual.com. Óscar Oncina Sánchez, formador i realitzador de Vídeo Mòbil. Cocreador de eltalleraudiovisual.com
Coordinació: Miren Lara Astiz, Biblioteca Central Capuchinos de España; Ester Cladera Preto, Consell Insular de Menorca
Coordinació: Maria-Josep Mulet i Joan Carles Oliver, Universitat de les Illes Balears.
Coordinació: Dra. Maria Vives Gomila. Prof. emèrita Universitat de Barcelona, psicoterapèuta, membre de l’IME
Coordinació: Dr. José Simón Gornés Hachero, membre de l'IME, Serveis i Gestió SL.
 
 
Ho organitza:
Ajuntament de MaóCIMEUIBUBUOCIMEXarxa VivesMaó Ciutat EducadoraMenorca talaiòtica
© UIMIR - Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1