Presentació

Us presentem els cursos que constituiran l’essència de la vint-i-quatrena edició de la UIMIR durant l’any 2020. De gener a novembre es desenvoluparan nou temes, seleccionats d’entre molts altres pel Comitè Acadèmic de la nostra institució. Sortosament, la combinació de propostes sorgides tant de les entitats presents en aquest comitè (Universitat de les Illes Balears, Universitat de Barcelona i Universitat Oberta de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca i l'Institut Menorquí d'Estudis) com de la societat civil menorquina fa que calgui estudiar amb profunditat nombroses propostes i deixar-ne per a l’any següent algunes que ja no han tingut cabuda material durant el 2020...

llegiu-ne més

 
Xarxes Socials
Coordinació: Agustí Rodríguez Florit. Agència Menorca Reserva de Biosfera, Institut Menorquí d’Estudis

C5. La geodiversitat a la reserva de biosfera de Menorca - NOVES DATES!

Coordinació: Agustí Rodríguez Florit. Agència Menorca Reserva de Biosfera, Institut Menorquí d’Estudis


Professorat: Agustí Rodríguez Florit. Agència Menorca Reserva de Biosfera, Institut Menorquí d’Estudis


Lloc: Seu de l'Institut Menorquí d'Estudis (Can Victori, Camí des Castell, 28, Maó)


Dates i horari: NOVES DATES: 11, 12 i 13 de setembre de 2020


Idioma: Català


Objectius: El curs pretén ser molt pràctic i té com a principal finalitat proporcionar recursos perquè mestres, professors, guies i monitors disposin de prou informació i eines per poder transmetre en els seus àmbits de treball les principals característiques de la geologia de Menorca.


Contingut/Programa:

Divendres, 11 de setembre de 2020

De 16.00 a 16.30 h Recepció dels participants i acte de benvinguda.
De 16.30 a 20.30 h

Bloc 1. Influència de la geologia en el paisatge de Menorca i el seu paper a la reserva de biosfera de Menorca: Introducció i conceptes generals sobre la geologia de Menorca a partir del discurs interpretatiu de la Menorca dels colors.

Bloc 2. Les 5 menorques geològiques: Trets característics de les 5 unitats geològiques principals de Menorca: Distribució, contextualització geològica, processos de formació i contingut fossilífer.

Bloc 3. Del sediment a la roca: Experiència pràctica per entendre els processos que intervenen en la formació del marès. Les seccions a les roques.

Bloc 4. La geologia de Menorca als carrers dels seus pobles: Visita geourbana pels carrers de Maó.


Dissabte, 12 de setembre de 2020

De 10.00 a 13.00 h Visita guiada.

Bloc 5. La Menorca més antiga: Visita guiada a Binimel·là per al reconeixement de les característiques geològiques del Paleozoic menorquí i el Quaternari.


Diumenge, 13 de setembre de 2020

De 10.00 a 13.00 h Visita guiada.
Bloc 6. Entre la tramuntana i el migjorn de Menorca: Recorregut guiat entre Algaiarens i cala Morell. La geologia en el paisatge. Evolució geològica entre la tramuntana i el migjorn de Menorca.


Descripció: El curs s’estructura en una sessió introductòria i en dues excursions que pretenen mostrar i proporcionar un discurs per entendre els trets característics de la geodiversitat insular i el seu encaix en la reserva de biosfera. D’aquesta manera, es pretén facilitar una informació, amb un missatge clar i concís, per tal que pugui ser aplicada en l’activitat dels interessats.


Informació addicional: Participants a qui va adreçat principalment: El curs s'adreça a mestres i professors, guies turístics i professionals del turisme actiu i monitors de temps lliure, així com a qualsevol persona interessada en el medi natural. Per aprofitar el curs no es requereixen coneixements geològics previs.

Places limitades.


Preu d'inscripció: 35 euros


Enllaços Relacionats
Més informació
PROGRAMA

Cursos

 
Coordinació: Elisa Bosch Donate. Dept. d'Infermeria i Fisioteràpia. Universitat de les Illes Balears
Coordinació: Rosabel Rodríguez Rodríguez. Llicenciada en Psicologia, doctora en Psicopedagogia i logopeda. Directora del programa PACiS (Programa d'atenció a les altes capacitats intel·lectuals de la Universitat de les Illes Balears)
Coordinació: Virginia Ferreiro Basurto. Llicenciada en Pedagogia. Professora associada del Departament de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears
Coordinació: Agnès Canals Bassedas. Institut Menorquí d’Estudis / Parc Natural de s’Albufera des Grau.
Coordinació: Agustí Rodríguez Florit. Agència Menorca Reserva de Biosfera, Institut Menorquí d’Estudis
Coordinació: David Carreras Martí. Llic. en Biologia. Director de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) i membre de la Secció de Ciències Naturals de l'IME
Coordinació: Teresa Guasch Pascual. Universitat Oberta de Catalunya
Coordinació: Josep Grau Mateu. Universitat Oberta de Catalunya
Coordinació: Dra. Elisenda Estanyol i Casals. Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
 
 
Ho organitza:
Ajuntament de MaóCIMEUIBUBUOCIMEXarxa VivesMaó Ciutat EducadoraMenorca talaiòtica
© UIMIR - Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1