Coordinació: Virginia Ferreiro Basurto. Llicenciada en Pedagogia. Professora associada del Departament de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears
Professorat: Virginia Ferreiro Basurto. Llicenciada en Pedagogia. Professora associada del Departament de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears
Esperanza Bosch Fiol. Professora titular de Psicologia Bàsica de la Universitat de les Illes Balears
Victoria A. Ferrer Pérez. Catedràtica de Psicologia Social de Gènere de la Universitat de les Illes Balears
Lloc: NOVA UBICACIÓ!!IES RAMIS I RAMIS. Avda. Vives Llull, 15. Maó
Dates i horari: 20 i 21 de novembre de 2020
Idioma: Català
Objectius: ONU Dones determina que l’assetjament sexual i altres formes de violència sexual a l’espai públic és quelcom que passa cada dia a la vida de dones i nines de tot el món. Les dones i les nines són i temen ser objecte de distintes formes de violència sexual als espais públics, des de comentaris sexuals no desitjables i grapeigs, fins a violacions i feminicidis. Ocorre al carrer, al transport públic, a l’escola i al lloc de treball i al seu voltant; al parc, en instal·lacions de salut pública i en punts de distribució d’aigua i aliments.
Aquesta realitat redueix la llibertat de moviments de les dones i les nines i la seva capacitat de participar en l’escola, la feina i la vida pública. Limita el seu accés als serveis essencials i el gaudi d’oportunitats culturals i d’oci. Així mateix, repercuteix negativament en la seva salut i el seu benestar.
A partir d’aquí, es fa imprescindible determinar el marc de coneixement entorn dels aclariments teoricojurídics per tal d’assegurar un punt de partida adequat i correcte per al disseny d’accions d’intervenció i prevenció de l’assetjament sexual en espais públics.
Contingut/Programa: Dia 1
De 15.15 -15.30 h Recepció dels participants i acte de benvinguda.
De 15.30 a 18.30 h
Bloc 1. Aproximació conceptual a les violències masclistes: la violència de carrer i la violència simbòlica.
De 18.30 a 18.45 h pausa cafè
De 16.45 a 20.30 h
Bloc 2. Anàlisis del marc jurídic vigent davant les violències masclistes.
Dia 2
De 9.00 a 11.00 h
Bloc 3. Pautes al disseny i intervencions de protocols d’actuació.
De 11.00 a 11.15 h Pausa cafè
De 11.15 a 14.00 h
Bloc 4. Cinefòrum.
Descripció: Aproximació conceptual respecte al marc teòric i jurídic que emmarca les violències sexuals, així com saber quines actuacions i intervencions es duen a terme i quin és el procés de disseny i implementació dels diferents protocols.
Informació addicional: Participants a qui va adreçat principalment: Aquest curs està adreçat a qualsevol persona que tengui interès en el tema.
Places limitades
Preu d'inscripció: 30 euros