Cabecera
 

Presentació


Us presentem els cursos que constituiran l’essència de la vint-i-dosena edició de la UIMIR durant l’any 2018. De gener a novembre es desenvoluparan vuit temes, seleccionats d’entre molts altres pel Comitè Acadèmic. Sortosament, la combinació de propostes sorgides tant de les entitats presents en aquest comitè (Universitat de les Illes Balears, Universitat de Barcelona i Universitat Oberta de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Maó, el Consell Insular de Menorca i l'Institut Menorquí d'Estudis) com de la societat civil menorquina (CEP, GOB…) fa que calgui estudiar en profunditat nombroses propostes i deixar-ne per a l’any següent algunes que ja no tenen cabuda material durant el 2018.


llegiu-ne més

 
Xarxes Socials
  Exposició: Meet Your Neighbours. La biodiversitat comença a casa
del 23 de març al 16 d'abril
Lloc: Can Victori. Camí des Castell, 28. Maó

Horari de visita:
De dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 h; dimarts, dijous i divendres, de 17.00 a 20.00 h
 

Exposició: Meet Your Neighbours. La biodiversitat comença a casa

Meet Your Neighbours és un projecte fotogràfic de conservació i conscienciació de la biodiversitat d'una manera extraordinàriament didàctica i respectuosa amb el medi ambient.

El projecte persegueix que les persones tornin a connectar amb la vida silvestre descobrint el que tenen més prop, al seu voltant. L'objectiu és que la gent conegui la vida silvestre que l'envolta, just allà on viu, observi i fotografiï el que troba seguint unes mateixes pautes per a tothom aconseguint així un aspecte homogeni.

Les fotografies que utilitzen la tècnica MYN tenen un aspecte inconfusible: el fons completament blanc, per evitar distraccions i el susbjectes sense ombres, que els ressalta i descobreix les seves parts translúcides. Aquesta tècnica permet descobrir detalls dels animals i plantes que fins arar havien estat ocults als nostres ulls renovant així l'interès sobre els subjectes fotografiats.

A simple vista es pot pensar que aquestes imatges s'han realitzat dins un estudi de fotografia, però una de les característiques principals de MYN es que la fotografia s'ha de fer "in situ", al camp, al jardí, on sigui que s'hagi trobat el subjecte assegurant així que no s'estressa als animals ni es rompen les plantes que es fotografien.

Una altre de les característiques principals és que la majoria dels fotògrafs que participen al MYN estan associats o col·laboren amb ONGs locals que ja tenen bones relacions amb la comunitat on donen servei, facilitant així la distribució de les fotografies al públic en general aprofitant les seves campanyes habituals de conservació. Promociona, així, la col·laboració amb els qui es preocupen pel seu patrimoni natural, configurant així un projecte de fotografia de conservació a nivell popular, mostrant-les com una cosa extraordinària.

http://meetyourneighbours.net/


 
 
Ho organitza:
Ajuntament de MaóCIMEUIBUBUOCIMEXarxa VivesMaó Ciutat EducadoraMenorca talaiòtica
© UIMIR - Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1