Presentació

Encarem l’any 2022 a la UIMIR amb la certesa que la pandèmia no ens ha deixat i que les mesures de precaució seguiran presents al llarg de tota la programació que hem establert per a aquest vint-i-sisè curs de la nostra institució. Totes les persones que formem part de l’engranatge quotidià dels cursos, des de la gent d’administració fins a les entitats locals i acadèmiques que formem part del Consell Rector i del Comitè Acadèmic, tenim una gran il•lusió per no decebre les expectatives que la societat menorquina ha dipositat en nosaltres.llegiu-ne més

Xarxes Socials
Presentació

Encarem l’any 2022 a la UIMIR amb la certesa que la pandèmia no ens ha deixat i que les mesures de precaució seguiran presents al llarg de tota la programació que hem establert per a aquest vint-i-sisè curs de la nostra institució. Totes les persones que formem part de l’engranatge quotidià dels cursos, des de la gent d’administració fins a les entitats locals i acadèmiques que formem part del Consell Rector i del Comitè Acadèmic, tenim una gran il•lusió per no decebre les expectatives que la societat menorquina ha dipositat en nosaltres.
És un gran repte tornar a la presencialitat que ja hem tingut en els darrers mesos del 2021, però és també una satisfacció constatar que la resposta menorquina ha estat sempre positiva, omplint els cursos del 2021 i amb la perspectiva que això s’acompleixi també en aquest 2022.
Els eixos bàsics dels cursos del 2022 son la societat, la salut, l’economia i el patrimoni, uns conceptes que han estat també cabdals dins de la UIMIR des del seu naixement.
Les qüestions socials de més actualitat les hem concretat en tres cursos: Revisar-se o oprimir. Racisme estructural, discurs d’odi i violències invisibles; Principis de conflictologia: aprèn a resoldre conflictes; i El català dins del conjunt lingu¨ístic romànic. En tots ells la societat menorquina hi té un gran interès i la UIMIR no ha tingut cap problema en programar-los . Esperem que siguin un èxit de públic.

Els temes de patrimoni, en el seu sentit més ampli, seran tractats en tres cursos més: Menorca Talaiòtica. Patrimoni Mundial. I ara què?; Els convents de clausura de Menorca. Passat, present i perspectives de futur i El patrimoni britànic de Menorca, arquitectura i paisatge. Els tres tenen perspectives diferents, ja que el primer està pendent del desitjat nomenament de la Menorca talaiòtica com a Patrimoni Mundial per part de la UNESCO, i ja ens avancem a preguntar-nos pel futur immediat de la nostra illa després de l’esperada concessió: responsabilitat institucional i col•lectiva, perspectives d’un turisme diferent, etc. La problemàtica dels convents de clausura, des de fa segles fins a l’actualitat, amb tot el que han representat dins la societat, es tractarà en el segon curs de temes patrimonials. I finalment es va decidir que el pes de la presencia britànica a l’illa, amb tot el patrimoni material i paisatgístic, mereixia amb escreix un curs monogràfic per valorar en la seva justa mesura la importància actual de tot el que ens queda de l’estada anglesa entre nosaltres.

I, per acabar, tindrem dos cursos més, un de relacionat amb temes de salut, com és Abordatge integral en salut mental, una proposta per a Menorca, una qüestió candent del dia a dia sanitari, agreujada encara més per les seqüeles de la pandèmia; i un dedicat a l’economia, un element també de preocupació creixent dins de qualsevol societat moderna, Economia social i finances ètiques: teixint alternatives econòmiques en temps de postpandèmia, on es barregen temes econòmics amb posicions socials com l’ètica.

Desitgem que la pàgina web de la UIMIR us serveixi per trobar satisfacció a les vostres demandes i interessos, que us proporcioni informació i accés fàcil als cursos i que sigui una eina útil per a la curiositat natural de tota la societat menorquina envers els temes de més actualitat al nostre voltant. Per la nostra banda totes les persones que formem la UIMIR hi seguirem posant el millor del nostre coneixement al vostre servei.

Josep M. Fullola, director de la UIMIRVídeo dels 25 anys UIMIR

 
 
Ho organitza:
Ajuntament de MaóCIMEUIBUBUOCIMEXarxa VivesMaó Ciutat EducadoraMenorca talaiòtica
© UIMIR - Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei Avís Legal | Accessibilitat | XHTML 1.0 | CSS 2.1